dimarts, 15 de novembre del 2011

Rearmament electoralM4, M16, (rifles), L-7 (ametralladora), M-27 (revólver), G-98 (fusell), M-76 (francotirador), 92-F (Pistola), 98-K (Máuser)... 20-N (data de les eleccions generals).

És fàcil confondre la política amb una arma. Ho demostra la facilitat camaleònica amb què el 20-N és capaç de confondre’s enmig d’una enumeració armamentística. La relació entre la política i les armes és com de carregador i munició: purament funcional. La violència velada de la política és un corrent d’aigua subterrani que tal vegada aflora a la superfície. Tot això esdevé més visible quan s’acosten les eleccions. Els polítics carreguen els seus discursos amb missatges punyents. A vegades són atacs subliminals com el tret d’una pistola amb silenciador; a vegades són insults a discreció que ressonen com l’esclat d’una bomba nuclear. Com més alta és la tensió més expectació genera el debat electoral. El cara a cara Rubalcava-Rajoi va ser un exemple paradigmàtic de la violència verbal no continguda. Més que una exposició ideològica va ser un combat d’esgrima amb ús il·lícit de punyals i ganivets.
Quan hi ha Campanya electoral s’incrementa la despesa en armament: pancartes, cartells, tríptics, panflets, programes electorals... Amb un arsenal tan poderós és difícil assegurar el joc net. Els partits amb més recursos tenen la victòria injustament assegurada. Evidentment faig referència als pertits amb més nombre de militants i de votants: el PP i el PSOE. La seva coacció publicitària és excessiva i resulta molt difícil defensar-se’n. Això és una política força contradictòria en plena crisi. Quan més austeritat hauria de demostrar-se, més envalam publicitari demostren els partits. Jo en diria falta de responsabilitat.
Ara mateix, es mereixeria els meus respectes aquell partit que prometés en el seu programa electoral: “no publicarem per escrit el nostre programa electoral, per evitar despeses i impacte mediambiental” o bé “prometem no fer despesa en la publicitat electoral”. Perquè els partits que tant retallen els nostres drets, no es retallen la publicitat?... i més en unes eleccions com aquestes en què se sap el resultat abans de votar...


isk

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada