dijous, 29 de setembre del 2011

Qui no ha llegit mai una carta que no anava dirigida a ell?


Fa pocs dies, Oriol Pujol va enviar una carta a Artur Mas, president del seu partit. No va ser una carta normal i corrent, d’aquelles que tires a la bústia i arriba al cap de tres dies, no. L’Oriol devia tenir força pressa i la va enviar al diari La Vanguardia, perquè sortís al dia immediatament posterior. És d’estranyar que l'Oriol es decantés per una carta, quan té el mòbil de l’Artur, o que pot utilitzar el correu privat del facebook. Això em sembla una mica contradictori però encara em sorprèn més és que l'Oriol no hagi contractat a un carter per enviar aquesta carta, quan CIU insisteix tant en  crear nous llocs de treball.
           Com que el fi no justifica els mitjans, l’important és que Mas aquest dia hagi comprat La Vanguardia i hagi llegit la carta que li ha escrit l’Oriol, cosa que no sé si ha pogut fer degut al primer debat de política general que ha hagut d’afrontar. Seria graciós que la carta de l’Oriol fos llegida per tothom menys per el seu autèntic destinatari. Això seria com si el carter s’equivoqués d’adreça alhora d’entregar lacarta, i l’entregués a tots els ciutadants de Catalunya.
            Però centrem-nos en la carta, perquè queda molt lleig rebre una carta a la bústia i no llegir-nos-la. En aquest cas Oriol Pujol ens diu algunes coses interessants, que deixant de banda els partidismes podem aprofitar. Oriol  fa menció a un altre Oriol, Oriol Junqueras. El convergent retreu el passat d'ERC representat per Carod i caracteritzat per la mala relació amb CIU, però el contraposa al relleu presidencial de Junqueras i a la seva renovació del partit. Pujol ha decidit obrir la carta oberta que Junqueras li va oferir a CIU. Com veieu la cosa va de cartes. I sí, Oriol té una carta sota la màniga al final del text. Cito: “Crec, President Mas que, al costat d’un amplíssim convenciment social [...] un pacte fiscal en la línia del concert econòmic també compta amb la disposició de moltes forces polítiques”.
Jo amb quedaria amb el final d’aquesta carta, i ho relacionaria amb l’acostament de Junqueras i ERC.


isk

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada